Yleensä lämminvesivaraajan toimintahäiriö tulee esille siinä, kun lämmintä vettä ei tule tarpeeksi tai vesi on haaleaa. Kun lämminvesivaraaja on kovassa käytössä, tarkoittaa se myös sitä, että jossain vaiheessa varaaja tulee uusia. Varaajatkaan eivät ole ikuisia. Rikkoutuneen lämminvesivaraajan säiliö voi aiheuttaa myös ikävän vesivahingon.

Mitä huomioida lämminvesivaraajan hankinnassa?

Talouksissa on eri käyttövesitarpeet, joka vaikuttaa lämminvesivaraajan kokoluokan valintaan. Koteihin, jossa asuu kolme-neljä henkilöä ja, jossa välillä käy vierailijoita, yleensä riittävän kokoinen varaaja voi olla 300 litraa. Kysymyksiä kuten, mihin varaaja sijoitetaan, hankkiako pysty- vai vaakamallinen lämminvesivaraaja tai, millainen on veden laatu, tulee ja kannattaa ottaa huomioon lämminvesivaraajaa hankittaessa. Tutustu siis huolellisesti erilaisiin lämminvesivaraajiin ja niiden ominaisuuksiin varaajaa ostaessasi.

Kuka asentaa uuden varaajan?

Lämminvesivaraajan asennus vaatii ammattilaisen. City-Rakentajien asennuspalvelu kattaa kaikkien varaajamallien asennuksen, ja palvelumme soveltuu niin vanhan lämminvesivaraajan vaihtoon kuin uuden varaajan asennukseen. Viemme tarvittaessa myös vanhan varaajan pois (max. 150kg). Ammattilaisemme tuntevat tuotteet ja hoitava asennukset varmalla kokemuksella.


Lämminvesivaraajan perusasennuksemme sisältöön kuuluu:
• Vanhan varaajan irrotus, purkaminen, tyhjennys ja siirto asennuksen kohteena olevan tilan ulkopuolelle, sen välittömään läheisyyteen.
• Uuden lämminvesivaraajan kytkentä valmistajan ohjeiden mukaisesti rakennuksen olemassa olevaan vesijärjestelmään ja toiminnan testaus.
• Uuden lämminvesivaraajan sähköjen kytkentä olemassa olevaan liitosjohtoon.
• Tarvittavat sähköturvallisuusmittaukset ja asennuspöytäkirjan täyttö.
• Varoventtiilin kytkentä olemassa olevaan poistoputkeen.

Varmista siis lämminvesivaraajasi toimintavarmuus ja lämpimän veden riittävyys! Lue lisää lämminvesivaraajan asennuksen sisällöstä verkkokaupan tuotekortilta, ja tutustu Tuote + Asennus -valikoimamme lämminvesivaraajaan.

Lämminvesivaraajan asennuspalvelu kattaa Uudenmaan, Kymenlaakson, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Varsinais-Suomen alueen, pois lukien saaristo ja saaret.